Администрацията на Байдън ще спре федералното одобрение за няколко чакащи проекти

...
Администрацията на Байдън ще спре федералното одобрение за няколко чакащи проекти
Коментари Харесай

Байдън спира нови проекти за втечнен природен газ за износ

Администрацията на Байдън ще спре федералното утвърждение за няколко чакащи планове за експорт на полутечен природен газ (LNG), до момента в който предприема широк обзор на голямото нарастване на износа на Съединени американски щати за непознати народи, оповестиха чиновници на администрацията в петък - разтърсвайки газовата промишленост на Съединени американски щати и давайки краткотрайна победа на климатичните групи, осведоми Си Ен Ен.

Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм и националният консултант по въпросите на климата на Белия дом Али Заиди споделиха, че неотдавнашният взрив на износа на полутечен природен газ от Съединени американски щати, изключително за Европа след войната на Русия в Украйна, е довел до нуждата от изчерпателен разбор на цялата промишленост в Съединени американски щати - нещо, което не е правено от 2018 година

" Паузата няма да засегне към този момент позволения експорт, нито ще засегне способността ни да доставяме на нашите съдружници в Европа, Азия или други получатели на към този момент позволен експорт ", сподели Гранхолм пред кореспонденти.

Съединени американски щати са най-големият експортьор на природен газ в света. Нови планове за полутечен природен газ, които сега се построяват тук, ще утроят настоящия потенциал за експорт на страната, сподели Гранхолм. Гранхолм и Зайди прецизираха, че прегледът, наред с други неща, ще изследва дали американските производители изпращат прекалено много природен газ в чужбина, вместо да го употребяват вкъщи, с цел да оказват помощ за зареждането на електрическата мрежа.

В изявление президентът Джо Байдън обвърза паузата с климатичната рецесия, която фрапантно покачва световните температури и подхранва рисковите климатични феномени.

" Тази пауза за нови утвърждения за LNG преглежда климатичната рецесия такава, каквато е: екзистенциалната опасност на нашето време ", сподели Байдън. " През този интервал ще разгледаме деликатно въздействието на износа на LNG върху разноските за сила, енергийната сигурност на Америка и нашата околна среда. Докато републиканците, последователи на Тръмп, съзнателно отхвърлят неотложността на климатичната рецесия, обричайки американския народ на рисково бъдеще, моята администрация няма да бъде самодоволна. Няма да отстъпваме на специфични ползи.

Природният газ е огромен бизнес за промишлеността за изкопаеми горива в Съединени американски щати, която в последно време изнася огромна част от продукта в други страни, изключително след нахлуването на Русия в Украйна и последвалото отдръпване на Европа от съветския газ. Американските компании се намесиха, с цел да запълнят тази празнота, като компресираха или замразиха газ на експортни терминали и го транспортираха през океана в големи танкери.

Прегледът ще прегледа и последствията за климата от фракинга и превозването на милиарди кубични фута природен газ в чужбина, сподели Заиди. Затоплящият планетата свръхзамърсител метан е главната съставна част на природния газ и администрацията на Байдън предприе няколко дейности, с цел да се опита да овладее приключването на метан като част от програмата си за климата.

" Предприемаме това деяние в подтекст, в който Съединените щати са хладнокръвен сътрудник на нашите съдружници в Европа, които, апропо, са наш сътрудник в призоваването за преход от изкопаемите горива ", сподели Заиди пред кореспонденти.

Шестдесет членове на Европейския парламент обявиха в четвъртък, че Европа не се нуждае от нарастване на LNG от Съединени американски щати и споделиха, че Европа се употребява като опрощение за повече сондажи.

" Загрижени сме, че подправеното показване на европейските енергийни потребности в този момент се употребява като опрощение от промишлеността за изкопаеми горива и техните съдружници за фрапантно разширение на износа на полутечен природен газ от Съединени американски щати към международния пазар ", споделиха законодателите в писмо от четвъртък, адресирано до Байдън и Гранхолм.

Европейските законодатели признаха, че природният газ от Съединени американски щати е бил потребен за отказването от съветски газ. Но потреблението на природен газ на континента към този момент е задоволено, споделиха те.

" Дори и при настоящето търсене, европейската инфраструктура за импорт на полутечен природен газ е била употребена единствено на 60% през 2023 година, което допуска, че евентуално няма инфраструктурно усложнение, което да пречи на повече американски полутечен природен газ да доближи до пазарите на Европейски Съюз, и че построяването на оборудване за полутечен природен газ в Съединени американски щати би да бъде още по-малко належащо.

Висши чиновници на администрацията споделиха, че паузата по четири чакащи плана пред Министерството на енергетиката ще отнеме няколко месеца, до момента в който федерални учени и специалисти създадат своя разбор. След това анализът ще бъде подложен на интервал на публично разискване, споделиха чиновници.

А високопоставени представители на администрацията споделиха, че паузата на висящи планове към момента няма да повлияе на CP2, най-големият препоръчан план за експорт на газ досега в Съединени американски щати, който в последна сметка може да изнася до 20 милиона тона природен газ годишно. CP2 към момента чака дефинитивно утвърждение от Федералната комисия за енергийно контролиране, след което ще се насочи към Министерството на енергетиката. Разработването на CP2 обаче може дейно да бъде спряно, в случай че FERC го утвърди, до момента в който тече прегледът на енергийния отдел.

Осем други плана за LNG, които администрацията на Байдън към този момент е одобрила, няма да бъдат наранени от паузата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР